200.000 har lastet ned donorkortappen
Publisert 12.10.2016
Donorkort-applikasjonen som Stiftelsen Organdonasjon står bak, har nå passert 200.000 unike nedlastinger. Det gjør appen til en av de mest nedlastede i sitt slag i Norge.
Publisert 12.10.2016
Donorkort-applikasjonen som Stiftelsen Organdonasjon står bak, har nå passert 200.000 unike nedlastinger. Det gjør appen til en av de mest nedlastede i sitt slag i Norge.
Appen er en digital utgave av Donorkortet, og ble lansert januar 2011. Mange hadde da uttrykt ønske om en utgave av donorkortet som var mer varig, og lettere tilgjengelig. Den første versjonen var til iPhone, med nesten 14.000 nedlastinger bare den første måneden. Snart fulgte også Android- og Windows Phone-utgaver.
– Ved å sende ut en SMS automatisk til de pårørende som føres opp, er appen et viktig hjelpemiddel til å starte samtalen med nærmeste familie. Det er nemlig de som skal bekrefte ditt standpunkt til legene, hvis organdonasjon skulle bli aktuelt, sier sier Aleksander Sekowski, digitalredaktør i Stiftelsen Organdonasjon.
Mange deler ikke med familien
En undersøkelse fra 2015 *) viser at under halvparten av de som ønsker å donere sine organer, har sagt i fra om dette til familien. Den nye transplantasjonsloven fra i fjor, er klar på at det er din vilje som gjelder, men at den må stadfestes.
– Appen er altså en digital løsning på et analogt problem. Det er gledelig å se at stadig flere velger å installere den på sin smarttelefon, og med det redde liv, sier Sekowski.
Fakta om Donorkortappen
*) Ipsos MMI webbuss uke 37 ; 539 intervjuer (18 år+)
Stiftelsen Organdonasjon jobber for å bedre tilgangen på organer for transplantasjoner, ved å informere befolkningen om hva organdonasjon er, og ved å formidle hvor viktig det er at vi alle tar stilling til organdonasjon mens vi lever. Vi jobber også opp mot helsevesen og myndigheter for å sikre at nødvendige ressurser stilles til disposisjon for å redde liv.
Organdonasjon redder liv!